Varför volontär i Colombia?

AvAndrea

Varför volontär i Colombia?

Det finns många anledningar att välja Colombia för din volontärresa. Det är en livlig och färgstark plats med vackra kuster och tropiska regnskogar. Ett paradis för alla naturentusiaster.

Varför volontär i Colombia?

Varför volontär i Colombia?

Det finns också de fascinerande städer som Bogotá eller Cartagena. Samtidigt står Colombia inför problem på olika områden och behöver hjälp av volontärer för vidare utveckling. Volontärarbete är det perfekta sättet att erbjuda hjälp. Man kan också passa på att lära sig spanska medan man upplever detta intressanta land.

Colombias tumulta förflutna har skapat fattigdom, brist på utbildningsmöjligheter, epidemier och arbetslöshet. Detta spelar en viktig roll för att definiera vilken typ av volontärmöjligheter som finns i Colombia.

Volontärarbete i Colombia

Det finns många olika volontärmöjligheter i Colombia så oavsett var ditt intresse ligger kommer det att finnas ett projekt som matchar det. Man kan till exempel välja att arbeta med barn i ett lärarprogram, hjälpa till på en ekologisk gård, stödja lokala sockerrörsbönder, jobba i ett fotbollsprojekt, med utsatta barn eller djur. Det finns en oändlig mängd områden att välja bland.

Volontärarbete på en colombiansk skola är ett utmärkt sätt att kombinera resande utomlands och samtidigt få lite erfarenhet av undervisning. I de allra flesta fall kan man erbjudas ett intyg som kan vara mycket värt om man i framtiden ska söka jobb eller söka utbildning.

Oftast kan inte de yngre barnen prata engelska så då krävs det att man kan kommunicera på spanska.

Volontärarbete i Colombia

Volontärarbete i Colombia

Stöd lokala jordbruk

Medan Colombia är ett land som är rik på naturresurser och pittoreska skönheter, har man också en rad miljöproblem att hantera. Volontärarbete i Colombia på ett miljöskyddsprojekt ger dig som volontär möjlighet att bidra till jordbruks- och ekoturismutveckling.

Man kan delta i hållbar verksamhet på en ekologisk gård eller hjälpa kaffe- och sockerrörbönder att skörda sina produkter och hålla jordbruket levande i samhället.

Colombia är den tredje största producenten av kaffe i världen, men för småbönder är marknaden mycket svår. När de möter problem som kraftiga regn, kaffeträd-sjukdomar och förändringar i världens priser på kaffe, blir det oerhört tufft för dem. Som jordbruks-volontär i Colombia hjälper man de små gårdarna att hålla produktionen vid liv. Där får man ofta stora möjligheter att komma med idéer och förslag för verksamheten.

Bra att veta innan du åker som volontär

När man reser till ett annat land för volontärarbete är det viktigt att bekanta sig med kulturen och hur samhället fungerar. Det hjälper till att snabbt lösa problem och att undvika missförstånd.

Colombia är inte så illa som det en gång var men man måste vara försiktig. Försök att hålla en låg profil och begränsa mängden kontanter du bär. Lämna värdesaker, till exempel pass, smycken och flygbiljetter på hotellet eller annat säkert ställe. Använd inte olagliga taxibilar och om du kör själv så lås alltid dörrarna till bilen och se till att alltid ha minst en halv tank bränsle.

I större städer kan man prata engelska men utanför städerna är spanska nästan det enda kommunikationsmediet. Förutom spanska talas över 200 inhemska språk och dialekter i Colombia.

Om författaren

Andrea administrator