Kända personer från Colombia

AvAndrea

Kända personer från Colombia

Colombia är ett land som dels är känt för deras kärlek till musiken och därför är det inte alls konstigt att många från just Colombia blir kända för deras musikaliska talanger. Såklart har landet mycket annat att vara stolt för också så som att det finns många duktiga skådespelare med colombianska rötter och även många som imponerar inom olika sporter. Det innebär med andra ord att det finns många kända personer från just Colombia.

Kända personer från Colombia
Kända personer från Colombia

Från musik till sport

Shakira räknas som den näst största latinamerikanska sångerskan någonsin. Hon föddes 1977 i Barranquilla som ligger i norra Colombia. Sångerskan har varit aktiv som artist sedan 90-talet men fick sitt internationella genombrott 2002 när hon bestämde sig för att släppa en skiva på engelska, tidigare hade hon sjungit på spanska och var då mycket populär bland de som talade spanska. Efter många år av kämpande belönades hon 2011 med en stjärna på Hollywood Walk of Fame.Karol G är en mycket talangfull reggaeton sångerska som också är låtskrivare. Hon har musiken i blodet då hennes pappa redan innan höll på med musik. Hon föddes 1991 i staden Medellín vilket är landets näst största stad. Hon har varit aktiv som sångerska sedan 2006 och har sedan dess släppt många låtar som blivit hyllade.

Från musik till sport
Från musik till sport

Sofía Vergara är en skådespelare född 1972 i Barranquilla som ligger i norra Colombia. Hon blev på 90-talet upptäckt på en strand och blev då erbjuden att börja jobba som modell och samtidigt också medverka i olika tv-reklamer. Detta skulle leda henne till skådespelaryrket. Hon är idag mest känd för att spela en av huvudrollerna i tv-serien modern family. Isabella Gomez är en skådespelare född 1998 i Medellín. När hon var tio år gammal flyttade hon och hennes familj till Orlando i USA. Hon har varit aktiv som skådespelare sedan 2014 och är idag mest känd för att spela en av huvudrollerna i tv-serien one day at a time. John Leguizamo är en skådespelare och komiker. Han föddes 1964 i Bogotá som är Colombias huvudstad. Trotts att rötterna förstås finns i Colombia så har han nästan större koppling till USA där han bor idag. Detta eftersom han redan som fyraåring flyttade till New york med sin familj och levde där under hela sin uppväxt. Han började karriären som komiker men det fanns en dröm att också kunna ha karriär som skådespelare. Han gjorde sitt stora genombrott 1993 när han fick rollen som Luigi i Super Mario Bros. Han går idag ofta under pseudonymen Damien Garcia.James Rodríguez är en otroligt talangfull fotbollsspelare, position offensiv mittfältare. Han föddes 1991 i Cúcuta som ligger på gränsen mot Venezuela i nordöstra Colombia. Han påbörjade sin fotbollskarriär redan 2006 när han fick en plats i det colombianska laget Envigado. 2013 började han spela för AS Monaco men det blev inte långvarigt då han efter endast en säsong fick ett 989 miljoners erbjudande av Real Madrid som han tackade ja till. 2017 gick han på lån från Real Madrid över till det tyska laget Bayern München.

Om författaren

Andrea administrator