Historiska platser i Colombia

AvAndrea

Historiska platser i Colombia

Colombia är ett helt fantastiskt land som har mycket att erbjuda när det gäller sevärdheter. Man skall inte missa Castillo San Felipe de Barajas, slottet som ligger i norra delen av landet, närmare bestämt 700 kilometer norr om huvudstaden Bogotá. Det är en mycket platt terräng runt slottet som ligger 14 meter över havet.

Historiska platser i Colombia
Historiska platser i Colombia

Detta är ett av världens mest berömda monument och på skylten utanför slottet står det: UNESCO World heritage. Klimatet här är mycket varmt och medeltemperaturen är 26 grader. I februari är det allra varmast – 28 grader i medeltemperatur. Staden Cartagena är en miljonstad som har många fantastiska byggnader från kolonialmaktens historia. Här är ett mycket tropiskt klimat, eftersom den ligger på Colombias karibiska sida. Det är den mest turisttäta staden i hela landet och här finns smaragd-butiker, lyxhotell och en arkitektur som är helt fantastisk. Charmiga byggnader finns överallt och det är livat och glatt dygnet runt. Denna stad finns nu med på UNESCO:s världslista. Huvudstaden Bogota har varit mycket känd för brott och stor kriminalitet, men har blivit betydligt bättre. Man bör dock absolut inte gå ut när det blivit mörkt! Turismen börjar att återvända hit och man börjar låta det förflutna blekna undan vad det gäller brott. Här finns många intressanta sevärdheter som Nationalmuseét, Guldmuseét och naturligtvis den gamla stadsdelen La Candelaria och lyx-kvarteren “Zona Rosa”. Vistas aldrig i stadens södra delar! Det är säkrast att hålla sig i norra delen. En underbar historisk upplevelse får man av att vandra i nationalparken Tayrona. Där finns gamla monument från forna dagar och man kan delta i en sightseeing av ruinerna som finns här. Det finns möjlighet att både campa och bo på hotell och naturen är makalös! Många roliga aktiviteter för barnen finns också här som ett delfinarium och ett akvarium. När man blir trött finns det många fina stränder att besöka och vila upp sig på. Här finns även klättring för den som är äventyrlig och fågelskådning för den som vill ta det lite lugnare. Vandringar är också ett fint sätt att ta del av den vackra naturen Tayrona har att bjuda på.

För kaffeälskaren

För kaffeälskaren
För kaffeälskaren

Något för kaffeälskaren är ett besök på kaffeplantagerna. Det colombianska kaffet har ett otroligt gott rykte! Arabica heter det vanligaste och växer på Andernas bergssluttningar, eftersom den röda, vulkaniska jorden där är så bördig. Kaffe-regionen heter Paisa och där produceras det mesta kaffet. Detta landskap där har idag fått världsarvsstatus och kallas för “kaffets triangel”, eftersom det är format som en trekant. Man kan här besöka en kaffefarm och prata med lokalbefolkningen. Det bästa man kan göra är att köpa med sig kaffe och lädervaror från Colombia. Kaffet är världens bästa och lädret är av fin kvalitet och mycket billigt. Landet är också känt för sina underbara smaragder så en investering i en vacker sten kan också finnas med på önskelistan när man shoppar. Men ha stor uppsikt över smaragden. Den kan bli stulen om man inte ser upp!

På Islas del Rosario finns massor av vattensporter att ägna sig åt och de regnbågsfärgade fiskarna gör att det är mycket populärt att snorkla och dyka samt att man får då får se delfiner, barracudor och hajar!

Om författaren

Andrea administrator