Att turista med barn i Colombia

AvAndrea

Att turista med barn i Colombia

Att resa med barn till Colombia kanske inte är det första man tänker på, men om du väljer att åka till detta vackra Sydamerikanska land kommer du inte att ångra dig.

Att turista med barn i Colombia

Att turista med barn i Colombia

I Colombia älskar man barn och de är välkomna i princip överallt.
Jag har rest en hel del runt i världen och måste hålla Colombia högt när det gäller barnvänlighet. Föräldrar möts alltid med respekt och barn får ofta rabatt eller får bo helt gratis på hotell. Man erbjuds att gå före i köer och att sitta på bussen.
Kommer vi till amning så kan man göra det vart som helst eftersom det ses som en naturlig del av föräldraskapet.
Blöjor, våtservetter och välling säljs i varje liten affär men däremot är vällingen väldigt söt så det kan finnas anledning att ta med själv. Ett tips om man inte vill släpa med för mycket är att blanda ut med den man kan köpa på plats.

Svårigheter

När man reser i Colombia får man dock inte förvänta sig svensk bekvämlighet. Rent fysiskt är landet inte direkt barnanpassat. Gator och promenadvägar är ofta väldigt smala och gropiga vilket kan göra det till en utmaning om man har barnvagn.
Lokalbussarna är ofta väldigt höga och krångliga att ta sig upp på om man har ett barn på armen men människorna är så otroligt hjälpsamma så det brukar ändå alltid lösa sig.
Du kan inte förvänta dig att ditt lilla barn får barnstol på restaurang för det existerar i princip inte, samma gäller babyskydd eller bilbarnstolar i taxibilar.
Samma gäller säkerheten om man tänkt ge sig ut på vattnet, flytvästar i barnstorlekar finns sällan.
Faror då? I Colombia har det varit inbördeskrig i mer än 50 år, dessutom är kriminaliteten hög och knarkmaffian stark. I dessa beväpnade konflikter har turister dock aldrig varit något mål.
Däremot är det förstås väldigt viktigt att vara på sin vakt och undvika farliga kvarter eller andra drabbade områden. Det är en bra idé att läsa på det man kan innan, men sedan även fråga colombianer på plats vilka områden man inte bör vistas i.

Svårigheter

Svårigheter

Att se

Jag skulle verkligen rekommendera alla, med eller utan barn, att åka till det här vackra landet med de mäktiga grönklädda bergen, den magiska djungeln, de djupblå lagunerna och de milsvida karibiska stränderna som lockar till bad och lek.
I Colombia är man familjeorienterade och det finns en massa aktiviteter som passar barnfamiljer.
Styrkan i landet som ett turistmål, förutom deras familjevänliga invånare, är naturen och alla upplevelser kring dessa. Men det finns även andra saker att hitta på som barnen garanterat lär uppskatta. Här finns många bra tips där det första är Parque Explora i Medellín. Det är en stor park med akvarium, 3D-biograf, inlärningscenter, miniatyrpark, lekplats, interaktiva lekar, utställningar av bland annat färgglada grodor och pirayor. Barnen kommer garanterat att uppskatta en utflykt hit!
Oavsett vilka aktiviteter ni väljer att satsa på så är jag övertygad om att ni kommer att njuta av att utforska Colombia.

Om författaren

Andrea administrator