Att göra i Colombia

AvAndrea

Att göra i Colombia

I vackra Colombia finns allt från vulkaner i höglandet till dynamiska små stadsdelar och karibiska paradisstränder.
Colombia, vid Sydamerikas nordvästra kust, har vackra stränder både mot Karibien och Stilla havet.  Vid Amazonflodens biflöden i södern dominerar regnskogen med sin tropiska flora och exotiska djur. Har man tur kan man få se såväl jaguar som sengångare och glasögonbjörn.

Att göra i Colombia

Att göra i Colombia

Naturen

Men det är inte bara djurlivet som är rikt, landet är fyllt av naturtillgångar där snittblommor och frukter växer i massor.
Det magiska natur-sceneriet är en fantastisk upplevelse vart man än tar sig i Colombia. Det gäller att planera sin resa väl och tänka igenom innan exakt vad det är man vill se. Glöm inte att lämna utrymme för att vara impulsiv, invånarna är ofta väldigt glada över att man vill uppleva deras land och kommer därför gärna med tips.

Bergslandskapen

Anderna, med dess snöklädda toppar och aktiva vulkaner, är en sak som man alltid bör försöka få med på listan över saker att uppleva.
Bergsområdet är också den högst befolkade regionen där de flesta av landets tätorter ligger.
Missa inte upplevelsen att ta dig upp till någon aktiv vulkan i högländerna.

Naturen

Naturen

Stränderna

Strandhäng är ett måste, det är i många fall precis så perfekt som man kan önska sig. Turkost vatten, palmer, bungalows direkt på stranden och färgrika fiskar simmandes framför näsan. Öarna San Andrés och Providencia är perfekta för att komma bort några dagar och bara njuta. De använder sig av colombiansk valuta och är därför billigare än många andra öar.
Den karibiska kusten är fantastisk om man vill prova på snorkling.
För att undvika att spendera för mycket tid på att packa om, och på transporter, så föredrar många som reser med en hel familj att hålla sig i en region om man är borta en kortare period.
För det lämpar sig Cartagena och Rosario Islands väldigt bra. Man kan även åka österut längs den karibiska kusten för att uppleva Minca och Nationalparken Tayrona.

Det finns många dynamiska stadscentrum och byar man bör planera in. I San Gil finns gott om k-märkta småbyar som är mysiga att strosa runt i. Storstäderna Bogotá och Medellín erbjuder många sevärdheter som museer, cykelstråk och parker.
Börja din tur i Bogotá med att ta linbanan upp till kyrkan på toppen av Monserrate, ett närliggande berg med spektakulär utsikt över staden. Vill man vara lite mer aktiv så kan man ta de 1500 trappstegen istället.
I Medellín finns flera stora museer, några utformade speciellt med barn i åtanke.
Cartagena är en stad som lätt kan älskas av människor i alla åldrar. Den koloniala gamla stan är perfekt för utforskning till fots. Museo del Oro Zenú (guldmuseum) är en topp attraktion liksom Museo del Cacao (chokladmuseum) där man kan boka chokladtillverkning.
Sist men inte minst viktigt – Amazonas. Res till Leticia och åk därifrån ut till småbyarna längs floden. Där kan man få chansen att bada med delfiner, fiska pirayor och spana efter krokodiler.
Här finns mer inspiration.

Om författaren

Andrea administrator