Att fotografera i Colombia

AvAndrea

Att fotografera i Colombia

Klarblåa laguner, djupt grönskande djungel, milsvida vita stränder med turkost vatten, grottor och historiska byggnader. I Colombia finns det ingen gräns för vad man kan hitta att placera framför linsen.
Egentligen är allt fantastiskt att fotografera i Colombia. Varje människas ansikte berättar en historia, så även colombianers, kanske till och med mer än många andras. Och det i kombination med de fantastiska omgivningarna både på landsbygden och i städerna är oslagbart.

Att fotografera i Colombia

Att fotografera i Colombia

Laguna de Guatape utanför Medellin

Det har blivit kallat en av de mest imponerande vyerna i världen. Och det är onekligen en spektakulär plats. Klättra upp de 675 stegen och du får den mest fantastiska utsikten över denna vackra sjö och dess omgivning. Garanterat en syn du kommer ihåg för resten av ditt liv. Väl uppe så har man 360 graders vy över Guatape och du kan nog lätt föreställa dig alla fotomöjligheter där uppifrån.

Sjön, eller dammen, är konstgjord och var fram till början av 1980-talet staden El Peñol. Sedan fyllde man igen med vatten och från en av broarna, och om man tar en båttur, så kan man se resterna (bland annat korset) av den gamla katedralen El Peñol.
Jag rekommenderar definitivt att hyra en båt för att utforska sjön efter turen upp till berget.

Laguna de Guatape utanför Medellin

Laguna de Guatape utanför Medellin

Efter att ha besökt sjön bör du inte missa den lilla vackra staden Guatapé med alla små gator och gränder och söta butiker.

Staden är väldigt färgstark och känd för de kreativa mönster som dekorerar den nedre delen av husen som ger en spektakulär och unik effekt. Mycket fotovänligt även där.

Parque Aventura la Chorrera

Dånande höga vattenfall, molnomringade bergstoppar, grönskande och frodiga dalar samt utmanande och hisnande vandringsleder. La Chorrera Adventure Park ligger i hjärtat av östra bergsområdet i regionen Cundinamarca, bara 30 kilometer från Bogotá. Det finns två kända vattenfall i denna park, det ena kan man gå bakom på rätt hög höjd och det andra fallet är Colombias högsta fall.

Att vattnet är helt rent och luften oerhört fräsch är något man nästan klarar att fånga på bilderna från det här området. Bered dig på fantastiska vyer!

Fota i stadsmiljö

I Bogotá´s graffitikonst ryms såväl dess historia som den politiska kampen. I Colombia har man tagit graffiti som sitt folks konstnärliga uttryck så det har inte den kriminella stämpeln som finns i många andra länder. Konstnärer uppmanas ofta att utsmycka fasader och konstformen används även i reklamkampanjer. Det finns en oändlig mängd av färgglada och fantastiska verk runt om staden.
Vill man ha lite guidning i staden för att hitta just bra foto-tillfällen så finns det privata guider att anlita. Det kan vara bra om man är ny i stan eller om man är nybörjarfotograf. Oftast tar guiderna med en till fotogena områden som La Candelaria (Gamla stan) och Plaza de Bolivar.
Slutligen ett allmänt tips, se till att ta med en vattentät kamera eller något skydd. Man kan ta de mest fantastiska bilderna under vatten i Colombia.

Fota i stadsmiljö
Fota i stadsmiljö

Om författaren

Andrea administrator